Προκλητικές αμοιβές των μελών της Διοίκησης του ΟΠΑΠ Α.Ε.

Προκλητικές αμοιβές των μελών της Διοίκησης του ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αρ. Πρωτ. 8785/14.04.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Συνεχίζεται η αδιάλλακτη στάση του αρμόδιου Υπουργείου προς τον ΟΠΑΠ Α.Ε., όσον αφορά τις αμοιβές των μελών της Διοίκησης του Οργανισμού, οι οποίες μεσούσης της οικονομικής κρίσης παραμένουν υψηλές. Οι προκλητικές αμοιβές των μελών της Διοίκησης προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα, την ώρα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά θυσίες από τον Ελληνικό λαό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Υπέρογκες αμοιβές και σκληρή λιτότητα δεν συμβαδίζουν, αντίθετα αγανακτούν και εξοργίζουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία, η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ αμείβεται με μισθό πολύ μεγαλύτερο, από ότι λάμβανε η προηγούμενη διοίκηση. Ενώ, λοιπόν, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ, από την πρώτη στιγμή που ορίστηκε δήλωσε ότι θα προβεί σε μείωση του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού σε όλα τα επίπεδα, στην πράξη δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εντούτοις διατήρησε τους υπέρογκους μισθούς του, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζουν τα 15.500 ευρώ έκαστος, δηλαδή δυο ή τρεις φορές παραπάνω από τον μισθό που λαμβάνει ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητη η πολιτική που ασκεί το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο από ότι φαίνεται δεν πτοείται από τη δημοσιονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και από τα  βάρη που έχουν μετακυλήσει στους Έλληνες πολίτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται επιτέλους να περικόψει τις ιδιαίτερα προκλητικές αμοιβές των μελών της Διοίκησης του ΟΠΑΠ Α.Ε., οι οποίες παραμένουν υπερβολικά και αδικαιολόγητα  υψηλές;

Απάντηση Υπουργείου